Grydelapper med titel - Family potholders by Michelle Micha I. Navne

Grydelapper med titel - Family potholders

no longer available from 1 source show
Crochet
March 2013
Sport (12 wpi) ?
3.0 mm
All
Danish Universal
This pattern is available as a free Ravelry download

Hendes Verden nr. 11 - 11. marts 2013

Mål: Afhængigt af garntykkelse og valg af hæklenål.
Garn: Bomuldsgarn i ønsket tykkelse.
Hæklenål: Passende til garnet.

Bemærk: Grydelapperne er hæklet i ”dobbelthækling”: hækl i maskens ene (”inderste”) løkke, samt løkken på rækken under. Lad den hvilende tråd, i anden farve, ligge i midten af rækkerne undervejs og hækl udover den, så den skjules.

Grydelap: Slå det antal lm op der svarer til det antal m, der er skrevet under det enkelte diagram + 1 lm til at vende på. Hækl en rk fm tilbage, svarende til det pågældende antal, vend alle rk med 1 lm. Hækl derefter dobbelthækling efter diagrammet, nedefra og op. En række med tern svarer til 2 rækker fm = en række frem og en tilbage (hækles grydelapperne uden dobbelthækling svarer en række tern til en række fm). Vær opmærksom på at arb holdes anderledes ved ”dobbelthækling” end normalt: Hold arb så det ligger lodret ind imod dig, og hækl ind mod dig selv (se foto). Ved den allersidste rk fm der hækles stikkes nålen igennem begge løkker, samt løkken på rækken under for at lukke rk af. Strop: Hækl 15 lm, sæt disse fast med 1 fm i den øverste m på siden af grydelappen, vend og hækl 14 fm tilbage, hæft ende.

FOR AT FÅ DIAGRAM MED MASKEANTAL, DOWNLOAD DIAGRAMMER HER FRA RAVELRY

Tilføjet d. 25/6-13: Jeg har forsøgt at lave en video, der forklarer dobbelthæklingen til disse grydelapper, håber det kan hjælpe lidt: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&...